Ansök om att bli volontär hos Tjejzonen – Tjejzonen

Ansök om att bli volontär hos Tjejzonen

Här kan du läsa om och ansöka till våra olika volontäruppdrag. Alla våra uppdrag innebär ett åtagande på cirka sex timmar per månad, där fyra timmar går till direkt stöd och två timmar till administrativ tid. Som volontär får du endast ha ett uppdrag på Tjejzonen i taget då vi värnar om ditt välmående.

Storasyster via chatt

Vi har två stödchatter, den Allmänna chatten och Ätstörningschatten. Som Storasyster chattar du varannan vecka och med olika tjejer från gång till gång. Du chattar hemifrån eller där du har internetuppkoppling. Lillasystrarna är oftast anonyma och du som Storasyster är alltid anonym.

Allmänna Chatten

I chatten möter du Lillasystrar i samtal som kan handla om relationer, existentiella frågor, psykisk ohälsa, våld eller annan utsatthet. Allmänna Chatten är öppen alla kvällar i veckan mellan klockan 20.00-22.00.

Mer information om uppdraget

Ätstörningschatten

I denna chatt handlar samtalen främst om svårigheter kopplade till kropp, mat, vikt, träning, ideal och kontrollbehov. Ätstörningschatten är öppen alla kvällar i veckan mellan klockan 20.00-22.00.

Mer information om uppdraget

Storasyster i längre relation

I en systerrelation stöttar du en och samma Lillasyster regelbundet under ett helt år. Du som har fler språkkunskaper än svenska kan bli Storasyster åt en Lillasyster som är ny i Sverige. Du kan söka dessa uppdrag om du är mellan 20 och 35 år (det bör vara ungefär 10 år mellan dig och den stödsökande).

Storasyster Online

Du och din Lillasyster pratar över nätet via Skype en timme i veckan. Lillasystern kan välja om hon vill chatta, använda sig av röstsamtal eller videosamtal. Det kan variera från gång till gång. Både du och din Lillasystern kan bo varsomhelst i landet.

Mer information om uppdraget

Alla utbildningar och handledningar sker digitalt tillsvidare.