Möt Storasystrarna – Tjejzonen

Möt Storasystrarna

Här kan du lära känna några av våra Storasystrar och få reda på hur det funkar att få stöd på Tjejzonen.

Hej Frida!

Hur kan jag få stöd av dig som Storasyster?
Jag finns här för att lyssna på dig, när livet känns svårt och komplicerat eller när du bara är sjukt glad för något som hänt. Att ha någon att dela sin känslor och tankar med gör att det där svåra känns lite lättare att bära. Eftersom man får vara anonym kan det också kännas lättare att berätta om saker som är svåra att prata om med till exempel dina föräldrar eller kompisar.

 

Hej Jannica!

Vad kan jag prata med en Storasyster om?
Du kan prata om precis det du vill prata om! Du kanske vill bolla något som hänt mellan dig och en kompis, om något som du känner dig nervös eller pirrig inför eller något som du gått och tänkt på länge men inte vågat prata med någon annan om. Och glöm inte: du kan även fråga oss Storasystrar vad som helst!

 

Hej Showit!

Jag vill inte att någon ska tycka att jag är misslyckad och behöver ”räddas”… 
Vi är inte här för att leda in dig till ”ett bättre liv”, försöka ”rädda” dig på något sätt. Vi pratar inte om något du inte vill prata om, vi göra inget du inte vill göra. Detta handlar om dig och inte oss. Vi lyssnar och stöttar, på dina villkor. Jag skulle även säga, att av erfarenhet så vet jag att saker och ting blir lättare när man får sätta ord på känslor. Vad det än är. Och ibland kan det vara lättare att prata med någon utomstående.

Hej Jenny!

Allt känns så hopplöst just nu, så varför skulle det hjälpa att prata med en Storasyster?
När jag var yngre hade jag det själv väldigt tufft i perioder. Ibland kändes det som det aldrig skulle bli bättre. Men för mig har det betytt allt att i de mörkaste perioderna ha haft människor omkring mig som lyssnat och stöttat mig igenom det som varit jobbigt. Det har hjälpt mig otroligt mycket. Bara att få sätta ord på hur en känner och kanske få lite andra perspektiv av sin Storasyster kan göra att det känns lite lättare.

Hej Julia!

Hur ofta får jag chatta med er Storasystrar?
Du får chatta hur ofta du vill och känner för. Chatterna är till för dig och så fort du känner att du behöver prata med någon av oss så är det bara att logga in! Du kan logga in på Chatten eller Ätstörningschatten när som helst under våra öppettider.

 

 

Hej Pernilla!

Får jag prata med samma Storasyster i Chatten eller Ätstörningschatten?
Storasystrarna chattar på olika tider vecka till vecka utifrån ett schema. Det innebär att du kanske inte kommer prata med samma Storasyster varje gång. Om du skulle vilja ha en egen Storasyster så kan du antingen få en Storasyster Live (ni träffas fysiskt) eller Storasyster Online (ni träffas via Skype, antingen chatt eller videosamtal). Här kan du läsa mer och anmäla dig om att få en egen Storasyster

Hej Lisa!

Om jag berättar om allt som oroar mig, då kanske ni Storasystrar tycker att jag är löjlig?
Aldrig! Att känna oro är absolut inget löjligt. Många känner oro över ganska mycket i livet, både små och stora saker. Och det finns både fördelar och nackdelar med att oroa sig. Vi tar alltid det du berättar på allvar och kanske tillsammans kan hitta nya sätt att förhålla sig till oron.