3 filmer om vänskap

1. Sex and the City må behandla män, skor, chockrosa drinkar och flashiga uteställen i rasande tempo. Men det är ju egentligen inte livet på Manhattan, med allt vad det innebär och kläd-och festväg, som serien och filmerna handlar om – utan den villkorslösa kärleken tjejerna delar – för varandra. De ställer upp för varandra, stöttar, peppar och finns alltid där. Precis som riktiga bästa vänner bör.

2. Night at the Roxbury handlar om de två brorsorna (och bästa kompisarna) Steve och Doug som desperat försöker ta sig in på den coola nattklubben Roxbury, utan vidare resultat. Förrän en kväll då allt förändras – de blir påkörda av en cool typ som kan fixa in de på alla de häftiga ställena de bara drömt om att få hänga på. Har du inte sett den här filmen måååste du se den, för den är sjukt rolig.

3. Systrar i jeans (The sisterhood of the traveling pants) handlar om Carmen, Bridget, Lena och Tibby som har hängt ihop i hela sina 16-åriga liv, och nu ska de för första gången spendera sommarlovet på olika håll. I en secondhandbutik hittar de ett par ”magiska” jeans som passar alla fyra perfekt och de bestämmer sig för att använda jeansen för att hålla kontakten under sommaren. Väldigt fin historia om vänskap och kärlek, perfekt en mörk och vintersnöig kväll tillsammans med lite godis och thé.