5. Skolan var min flyktväg och mitt hopp

Ännu en del av Thireses Berättelse har träffat bloggen. Detta är del 5 av 7.

Har du själv något att dela med dig av? Maila oss!

Jag vet inte om ni läst boken ”Pojken som kallades Det – Ett barns kamp för att överleva”. Jag läste den boken en dag och det finns en hel del situationer, tankar och känslor som jag så väl känner igen mig i. Det fanns meningar i boken som jag så väl känner igen mig själv i. Han blev misshandlad av sin mor, han blev slagen, kränkt och ibland torterad kan man nog uttrycka det.

Det finns ett par ställen i boken där han beskriver så här;
”Skolan var en fristad för mig. Jag var överlycklig över att vara borta från Henne. Under rasterna var jag sjövild. … Jag hade lätt för att få vänner och kände mig så lycklig över att vara i skolan.”

Det där känner jag igen så väl. Skolan var min fristad, både högstadiet och gymnasiet, där kunde jag vara mig själv utan hela tiden vara spänd och i försvarsposition. Jag stojade runt och var klassens clown och fick alla att skratta och släppa loss. Då var jag mig själv och behövde inte vara rädd utan jag kunde släppa alla spärrar som höll mig tillbaka och bara vara. Utan den här formen av flykt, så hade jag inte klarat av att leva under den här tiden. Och jag menar allvar när jag säger det. Skolan var min lycka och jag hatade helgerna. Visserligen så blev jag mer eller mindre mobbad i ett år under högstadiet, på grund av att en ”kompis” hittade på falska rykten. Även om jag fick höra glåpord efter mig under en tid så var det ändå bättre än att få slag.

Det finns även ställen i boken där han beskiver att han ville skydda sin mor, han försvarade henne fast hon slog honom blå. Jag försvarade alltid Honom, jag kan inte svara på varför men jag ville inte att folk skulle veta hur han var som person egentligen och jag låtsades ibland att han var bättre än vad han är. När jag pratade med människor om honom så kunde jag måla upp min egna lilla fantasibild på hur jag ville att han skulle vara. Det var även under dessa stunder som jag kunde fly bort från verkligheten för en stund.

Här kan du hitta de tidigare delarna i Thireres berättelse: Del 1Del 2Del 3Del 4.