6. Hur jag släppte mig själv fri

Näst sista delen av Thireses berättelse:

Jag kommer aldrig glömma den dagen jag lämnade honom. Jag hade varit i skolan en dag, på gymnasiet, det var eftermiddag och vi skulle åka hem med bussen. Jag stod och pratade med någon i klassen medan vi hämtade grejerna ur skåpen, och då slog det mig att jag skulle lämna honom. Vi pratade inte om honom eller vårt förhållande, utan bara om något allmänt. När jag satt på bussen tänkte jag fram och tillbaka, hur fan ska jag lyckas med det här och komma ut levande? Jag var livrädd men samtidigt så kände jag en enorm lättnad men också en stor sorg. Jag skickade ett sms till honom och bad honom komma till busstationen den tiden jag gick av. Jag skrev att jag var tvungen att prata med honom. Jag tror han kände på sig vad som skulle hända för när jag gick av stod han vid min cykel, som han lånat, med en bukett rosor. Mitt hjärta klappade så hårt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Helst hade jag bara velat springa därifrån. Jag tvekade en sekund på mitt beslut men tog sen mitt förnuft till fånga.

Jag minns inte hur jag sa det till honom, men jag sa att jag inte ville vara tillsammans med honom längre. (jag valde självklart stationen för jag visste att det skulle finnas folk där, så han inte kunde göra mig illa) Jag minns heller inte exakt situationen men jag kommer ihåg när han cyklade iväg hem och jag stod ensam på stationen och kände en sjuk mix av blandade känslor. Jag var lycklig, jag var livrädd, jag var ledsen, jag var glad, jag kände mig tom, jag kände mig lättad, jag kände mig trygg samtidigt som jag kände mig som den ensammaste på jorden. De följande veckorna åkte jag aldrig dit själv, när jag skulle hämta alla mina saker och möbler så såg jag alltid till att ha någon med mig, annars visste jag vad som skulle hända, antingen skulle han slå mig gul och blå eller så skulle han på nåt vis övertala mig till att stanna kvar hos honom. Jag såg också till att vara mycket med vänner, och jag var ofta inne i stan, jag var fortfarande livrädd för att han skulle se mig, och jag visste att han sällan var inne i stan (om det inte var för att hämta droger) så jag umgicks väldigt mycket med en nära vän kommer jag ihåg och hon gjorde mig lycklig och trygg. Hon visste inte om allt, jag minns faktiskt inte ens OM hon visste eller VAD hon visste, men jag kommer aldrig glömma hennes vänskap, både under vårt förhållande och även efter.

Här kan ni hitta de tidigare delarna av Thirerses historia. Om det är något ni vill skriva till bloggen? Ja, då är det bara att maila amanda.malmquist@tjejzonen.se. Vi älskar era läsartexter!

De tidigare delarna kan ni hitta här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5.