7. Jag önskar att jag gjort någon påverkad

Slutliga delen av Thireses Berättelse. För att läsa alla delarna, klicka på länken ”Thireses Berättelse” längst ner på sidan, och skriv gärna vad ni känner!

Det är mycket jag önskar att jag borde ha gjort annorlunda, att jag kunde ha insett vem han var, att jag kunde ha lämnat honom första gången han slog mig osv osv osv Men de där tankarna gör inte verkligheten annorlunda och jag kan inte påverka det som redan hänt. Men däremot kan jag skriva ut det här, nu, för att folk ska inse att allt inte tycks vara så som det ser ut att vara. Och att man framförallt inte ska klandra sig själv för sådana här saker, man ska ALDRIG tro att det är ens eget fel, för det är det inte. Och man ska heller aldrig förlora tron om sitt eget värde, den dagen man gör det, så är man fast i ett beteende och ett felaktigt tankesätt om sig själv. Man låter sig bli förödmjukad och manipulerad till den grad att man tror att man förtjänar all den smärta man får tilldelad. Jag har varit där, jag vet vad jag talar om. Nu börjar jag äntligen inse mitt värde, efter alla år, och jag vet att jag är värd att bli älskad och accepterad.

Jag hoppas och vill tro att jag på något sätt har hjälpt människor och önskar att någon, någon som sitter i den här formen av situation, som läser min historia, att jag på något sätt lyckats påverka dem genom min berättelse och mina sanna ord, och lyckats få dem förstå att det finns hopp och att man är värd som människa.

Under den här tiden jag skrev dessa inlägg gick jag hos en KBT-terapeut som heter Göran. Han var den som fick mig att öppna ögonen. Det är ett starkt råd till er tjejer som håller inne det ni varit med om. Prata, prata, prata eller skriv som jag, så länge man får det ur sig så välj vilket sätt som passar er bäst! Och för sjutton kom ihåg, ni förtjänar ALDRIG att bli behandlade på fel sätt! Det finns INGEN som har rätten att på något sätt få er att må dåligt! Det värsta som kan hända är att någon slår mig, det är den tanken jag har haft, men det är inte alls det värsta, det värsta är verkligen när man förlorar insikten om sitt eget värde och att man inte förstår att man förtjänar bättre än så.

Här kan ni hitta de tidigare delarna i Thireses berättelse:

Del 1. Del 2. Del 3. Del 4. Del 5. Del 6.