Allt vi tycker att vi måste vara

Caroline Engvall är författare till boken ”14 år och till salu” och bloggar för de utsatta unga. Igår hittade jag ett spännande inlägg som jag kände att jag också ville skriva om. Det handlar om allt vi tycker att vi måste vara. Hon hade tagit ett kort på en stor bild där det bland annat stod: Vara sexig. Vara miljömedveten. Laga god mat. Vara nöjd. Ha en snyggt hem. Utbildad. Ställa upp. Vara jämställd. Träffa vänner. Roa. Och så vidare. Jag kan fylla på med mer saker: Vara smal. Vara rolig. Vara snäll. Vara en god vän, flickvän, syster, dotter, elev. Vara smart (men inte för smart). Vara snygg. Populär. Och så vidare.

Varför det är så kan man ju fråga sig (vad tror ni?)… Men vad ska vi göra för att det inte ska äta upp oss? Om allt vi gör är saker vi känner att vi måste göra finns det ju inget utrymme att känna sig nöjd över att vi faktiskt gjort det. En nice middag som egentligen var rätt svår att få till blir en självklarhet. Ett MVG blir inte högsta betyg utan något man måste uppnå.

Det är hemskt sorgligt egentligen. Jag ska spendera dagen med att fundera på det. Gör det ni också så hörs vi lite senare och pratar om vad man kan göra för att njuta av sina framgångar och inte känna sig pressad av alla måsten. Kram!