Älska det ni gör!

Hur tänker ni på framtiden? Vill ni jobba med något ni älskar eller vill ni satsa på att göra något roligt med pengarna ni tjänar på en fast anställning? Borde man överhuvudtaget se de två som motsatser? Sophia har skrivit en text om hur det gick för henne på vägen mot det perfekta jobbet- så passa på att inspireras av hennes mod och drivkraft!

Så, för att bevisa (för mig själv) att jag lever som jag lär, så sade jag upp mig i måndags. Det blev också min sista arbetsdag på ett så kallat ”karriärsjobb”.
Jag har alltid ställt mig frågan ”Vad ser bra ut på mitt CV?” när jag valt mina jobb. Även så denna gång.
Det var inte bra. Och jobbet var inte rätt för mig. Så därför sade jag upp mig. Utan ett nät att landa i, utan en fallskärm som håller mig svävande. Jag slänger mig ut i det okända.
Inget jag rekommenderar för alla, men det var en fantastiskt känsla av frihet och lättnad som följde.

Nu är min plan att ägna mig åt det jag är ämnad att göra: att skriva. Copywriting, artiklar, vad det än kan vara. Jobba med ord, inte med siffror. Det kändes i varenda fiber i min kropp, att det var fel.
Mitt budskap med det här inlägget är att: FÖLJ DITT HJÄRTA.

Min chef var lite besviken och lite ledsen, men hon sa följande, som satte sig i mig: ”Vi spenderar så mycket tid på att jobba, vi förtjänar att älska det vi gör. Jag unnar dig att känna så, och jag önskar dig all lycka med att hitta den känslan”.

Och hon har så rätt. Jag kommer jobba 10 timmar om dagen, 5 dagar i veckan, i ca 40 år till. Jag vill inte lägga all den tiden på något som inte ligger mig varmt om hjärtat. Jag förtjänar så mycket bättre. Och det gör ni också!

Bild