Älskar ni att fika?

Jag älskar att fika! Då Sverige är känt för sin fikakultur, är jag ganska glad över att det är här jag bor! Jag tyckte att det skulle vara kul att upptäcka lite nya caféer, och samtidigt berätta om mina favoriter. Därför vill jag gärna att ni delar med er utav era guldkorn! Själv bor jag i Stockholm och skriver därmed om caféer i denna stad.

– Sturekatten – ett jättemysigt café, inrett med en gammaldags stil. Här finns mängder av vackra bakverk, smörgåsar och även dagens lunch (framförallt soppor). Det kan dock vara fullt i ”rusningstider” (typ helg eftermiddagar).

– Vetekatten – Detta café är nog ett av Sveriges mest kändaste, och liknar faktiskt Sturekatten en aning med sin mysiga inredning. Bakverken på Vetekatten är mycket stilfulla, och här finns även under vissa perioder en mycket god afternoon tea! Även här kan det vara mycket folk.

-Frozen yoghurt factory – detta är visserligen inget café, utan mer en öppen yta i Stockholms ”galleria” där de serverar underbar yoghurtglass! Jag vet att det är kallt ute, men denna glass är nästan för god för att bry sig om sådana petitesser. Det är kostnad efter vikt (22 kr/hg). Man väljer glass, topping och mängd själv!

– Café fåtöljen – här finns ett stort utbud av lunch, och även många bakverk att välja mellan (samt en fruktsallad). Mycket populärt! Finns både vid Hornsgatan och Götgatan.

– Växthuscafeet i sickla (Garden Bistro)- restaurangen/Caféet är beläget högts upp i ett hus, med fönster som väggar. Här serveras smörgåsars, lunchbuffé, maträtter och några sorters bakverk (runt 10 sorter).

Sedan måste jag säga att jag älskar kedjan espresso house! Här hänger jag flera gånger i veckan. Är man student, eller har deras espresso house kort får man dessutom rabatt!

Vilka är era favoriter?