Är du ny i Sverige och har tankar kring mat & vikt?

Tjejzonen_ätstörningar

Ätstörningar påverkar hur vi tänker och känner i förhållande till mat, ätande och vår egen kropp. När vi ändrar hur vi äter kan vi få symptom som ångest, nedstämdhet, depression, tvångstankar, en känsla av kontroll eller kontrollförlust. Om de tankarna styr ditt liv och påverkar ditt mående och dina relationer kan det vara fråga om en ätstörning. En ätstörning kan handla om många olika saker och yttra sig på olika sätt, den syns inte alltid utanpå.

Du som är tjej och ny i Sverige, eller har erfarenhet av migration, och har funderingar kring kropp och mat kan få stöd i Tjejzonens Ätstörningschatt. Du får prata med en Storasyster (volontär) som lyssnar på dig och dina tankar. De flesta Storasystrar kan chatta på svenska och engelska. Chatten är anonym och vi har tystnadslöfte. Det innebär att allt du berättar stannar hos oss. Stödet är gratis. Chatten vänder sig till dig som själv definierar dig som tjej och är mellan 10-25 år. 

Alla är välkomna
Du behöver inte ha en diagnos eller se ut på ett visst sätt för att chatta – din vikt spelar ingen roll. Du är lika välkommen oavsett om du går i behandling eller inte. 

Ätstörningschatten är öppen söndag-torsdag mellan kl 20.00-22.00 under hela sommaren.
Länk till chatten