”Att allt händer av en anledning”

Ibland händer det tråkiga saker, man hamnar i jobbiga situationer och omtumlande upplevelser. Jag är inte på något sett religiös eller tror på någon Gud, men när en sådan händelse inträffar tänker jag ändå ofta att händelsen inträffade av någon anledning – att det var meningen, kanske ödet.

Ta till exempel min kompis som studerat på sim utbildning i två år, men som denna sommar missade att hon behövde bekräfta sin fortsatta plats på utbildningen. Jag kan lova att hon inte var glad när det visade sig att hon inte fick fortsätta denna termin! Men kanske för detta något gott med sig. Kanske var det ”meningen”, vem vet? Nu kanske hon hittar nya, spännande jobb, eller kan gå andra kurser och hinna satsa mer på konsten som hon brinner för – möjligheter som annars inte skulle finnas!

”Att allt händer av en anledning” tror jag som sagt inte på. Men jag tror att händelser leder till nya händelser, sådana som kan vara mycket positiva, fast man omöjligt trodde det från början! Och jag väljer att försöka tänka positivt, även om det till en början kan vara svårt!