Att älska (med) sig själv

Det här med sex, alltså. Att man hetsar upp sig så mycket över det: när ska man ha det, hur ska man ha det, med vem ska man ha det?!

Den finns en sak som är mycket finare än det, någonting som borde vara naturligt och skönt för alla levande människor: onani.

Du hör ju själv: att älska med sig själv. Vad kan vara finare och mer självklart än det?

Onani borde vara den mest okomplicerade handlingen som finns, men tyvärr är det ju inte så. Det finns både mentala och fysiska spärrar som gör det svårt för tjejer över hela världen att njuta av sin egen kropp. Och inte heller ska man tvinga sig själv till att tycka att det är skönt eftersom allt sex – med eller utan sällskap – måste kännas bra för att vara okej.

Men vad du än har för spärr, eller om du kanske inte alls har någon spärr, så ska du veta att det är helt och fullt normalt, faktiskt till och med nyttigt, att ge sig själv lite kärlek då och då.

Och precis som sex med en partner inte måste resultera i att någon får orgasm så ska inte sex med dig själv vara prestationsfylld. Långt ifrån det: bara att du ger din kropp lite omtanke är faktiskt en väldigt bra medicin för själen.