Att bränna sina broar

Jag bränner mina broar med en pyromans hängivenhet.” Det är Dalí som har sagt det. Konstnären med pannkaksklockorna och mustaschen. Jag skrattade igenkännande åt det förut. Tyckte att det var lustigt formulerat. Men numera har jag börjat fråga mig; varför?

Varför gör vi så? Både jag, mina vänner och alla andra gör så ibland. Vissa oftare än andra. Vi vet att ett visst agerande kommer att försvåra vår resa eller rentav hindra oss från att komma dit vi är på väg. Det kan gälla relationer, skolan eller något annat som vi strävar mot.

Jag tror inte att det är av dumhet eller lathet som vi saboterar för oss själva. Det beror snarare på att vi inte vet vart vi är, eller vill vara, på väg.

Det är så otroligt viktigt att lära känna sig själv. Vi lägger alldeles för lite tid på att göra just det. När vi inte känner oss själva tillräckligt bra är vi vilsna, förvirrade och sårbara. Vi bränner våra broar då vi inte vet vilken väg vi kommer att ta.

Så var inte rädd för att känna efter. Lär känna dig själv med samma engagemang som du har när du försöker lära känna din nya förälskelse. Fråga dig själv om dina drömmar, mål och rädslor. Visa förståelse och var förlåtande. Var uppmuntrande. Ingenting är omöjligt. Dröm stort och sträva! ”Att älska sig själv är början på en livslång romans!”

Bild