Att göra slut med sin vän

Människor kommer och går in ens liv. Det kan innebära otroligt jobbiga omställningar ibland, man kan känna sig lurad och undra vad man gjorde för fel. Jag har varit med om de flesta sätten att avsluta en vänskap. De som slutar med stora bråk är så klart allra jobbigast.

Ibland så är det man själv som låter bli att höra av sig, ”glömmer” att ringa tillbaka och har svårt att hitta tid för att träffas. Tillslut så rinner det ut i sanden. Det kan ju också vara att man växer isär och helt enkelt inte hörs längre bara. Men oftast är det nästan som att göra slut med en pojkvän eller flickvän.

Den största frågan jag ställer mig efteråt är; varför? Varför blev det så fel? Varför kunde vi inte vara fina vänner till varandra istället Varför inte vilja varandras bästa?

Tillslut blev oftast frågan också; vad gjorde jag för fel? Även om jag tyckte att det var jobbigt att vara vän med personen, undrade jag alltid om jag hade kunnat göra något annorlunda.

Jag tror faktiskt att vissa personer är menade att vara i ens liv ett tag och sen kanske man helt enkelt växer isär. Det är jobbigt när det händer men efter ett tag slutar det att göra ont och man inser att man klarar sig lika bra eller bättre utan den som sa sig vara ens vän men faktiskt inte alltid var det. En vän ska älska dig som du är, bli glad för din skull när bra saker händer dig och låta dig spela huvudrollen i ditt liv.

Ja det finns faktiskt anledningar till att göra slut med en vän. Ibland hittar man tillbaka till varandra efter en tid men ibland får man försöka att minnas de fina stunderna och hitta vänner som passar bättre i ens liv där man är just nu.

Bild.