Att göra slut med sin vän…

….är som att göra slut med sitt livs kärlek. Allt man har delat med sig, alla fina stunder, allt skratt, tårar man delat…. när det helt plötsligt tas ifrån en… dör  man… man blir halv.

Man tror att man klarar sej utan den vännen, att man har fler, eller hittar nya….men när man just haft den där speciella personen i sitt liv, och den inte finns längre… Är det töntigt att prata om sånt? Att faktiskt känna så? Man får höra kommentarer,” Vänner kommer och går… Man hittar nya.”

Men tänk om man faktiskt hade hittat nån som man kan dela allt med, vara sej själv till 100%.

Och då undrar man vad gick fel? Varför är man inte vänner längre?

Av egen erfarenhet så vet jag att mycket handlar om att rätt konversera med varann, mycket blir missförstånd. Ärlighet är det viktigaste i vänskap. Man blir sviken, man sviker, det är helt normalt. Ingen är perfekt.

Men att vara ärlig, respektera varann för varandras olikheter. Helt lika kan vi inte vara. Även om vi ibland tror det om varann.

Va inte rädda för att säga till dina vänner att ni älskar dem, att ni behöver dem. I många fall säger vi det inte för varann, och då tror vår vän att vi kanske klarar oss utan den, När vi i själva verket inte gör det.

Vårda vänskap. Se varann. Lyssna. Va ärliga. Och ge varann utrymme också.!!