Att laga det som gått i tusen bitar

Hur känns det när man fått sitt hjärta krossat? Azade har sammanställt en lista med saker man kan göra för att må bättre när allt känns tomt och gör ont. 

För fem år sedan gick mitt hjärta i tusen bitar. Tiden efter kändes varje minut som ett år, allt gick så astronomiskt långsamt och jag trodde att det aldrig skulle gå över. Jag trodde jag skulle drunkna i mina egna tårar och att livet för alltid skulle vara hjärteskärande smärtsam och outhärdlig. Och ett tag var det verkligen det. Men allteftersom dagarna gick så släppte känslan av totalt mörker och jag började se fram emot att träffa kompisar, se nya filmer på bio och pussa på nya pojkar. Jag vet att jag inte är ensam om att fått mitt hjärta krossat så här kommer en lista på sånt som hjälper, kanske lite åtminstone.

Gråt, gråt och gråt och när du tror att du inte kan gråta mer, gråt lite till. Och se till att ha en vän nära som kan hålla om dig och säga att allt kommer ordna sig.

Titta på massa film. Tre tips är Edward Scissorhands, Amélie från Montmartre och Höstlegender.

Radera personens telefonnummer i mobilen.

Måla naglarna i regnbågens alla färger. Ta sen bort allt och gör det en gång till.

Lär dig spela ett instrument.

Skriv långa brev till personen. Om allt som du velat säga under tiden ni var tillsammans men som du aldrig vågade/kunde/ville säga. Som att du hatar hans blårandiga tröja, att hans pasta alltid blev överkokt eller att du alltid önskade att han var lite längre. Radera eller släng sen brevet.

på långa promenader i solen. Eller cykla till ställen du aldrig varit på och upptäck nya platser.

Lägg pärlplattor och gör egna smycken som du använder som örhängen eller halsband.

Lyssna på din favoritlåt. På högsta volym. Och sjung med så högt du kan.

Läs en riktigt bra bok och låtsas att du är en av karaktärerna i boken.

Be någon som bryr sig om dig (som din mamma, storebror eller bästa kompis) laga din favoritmat till dig, pilla dig i håret och berätta fantastiska historier om dig.

Vänta, håll ut och vänta lite till. Sen är det över.