Att söka hjälp

Det kan vara svårt att söka hjälp. Att visa sig sårbar och blotta sitt inre. Men allt detta blir så mycket svårare om man stöter på fel person. Det kan vara en läkare, psykolog, vän, förälder … egentligen vem som helst.

En av de saker som orsakat mig mycket ångest i mitt liv var valet av studier. Därför valde jag att boka in en tid hos en studievägledare vid Uppsala Universitet för några år sedan. Jag studerade vid detta tillfälle på ett program som kändes helt fel och mådde dåligt över en massa andra saker. Jag kunde inte längre räkna på mina fingrar hur många dagar i stäck som tårarna hade runnit nedför mina kinder.

Jag berättade för henne om min oro och om att jag mådde dåligt. Jag berättade att jag grät och var ledsen jämt. Och jag berättade att jag var rädd att detta skulle påverka mitt förhållande med min pojkvän.

Jag minns inte ett enda ord hon sa angående mitt studieval. Men en sak som hon sa glömmer jag aldrig. Hon sa ”Det måste du se till att sluta med för ingen karl kommer orka med någon som bara gråter jämt”

Jag var så chockad och grät när jag kom hem. Var helt förtvivlad och berättade för min kille om vad hon hade sagt. Han sa att hon vad dum i huvudet och att jag inte skulle lyssna. Som tur var gjorde jag det inte heller. Och jag bestämde mig senare för att öppna upp mig igen och då mötte jag världens mest fantastiska psykolog och människa som gav mig livet tillbaka.

Jag vill med detta inlägg uppmana er som stött på den där personen som sitter på fel plats att inte ge upp. Det finns nitlotter därute men det finns även guldkorn. Och hittar man den där personen som verkligen ser dig då är alla nitlotter som bortglömda.