Att ta hand om sig själv

Maria har insett en sak som flera av oss andra kanske också måste ta till oss.

Förra veckan skrev jag om att vara stressad och fortsättningen som följer är att jag nu är sjuk. Så himla typiskt säger man, jag blev sjuk precis när jag hade som mest att göra.

Men hallå! Det kanske är så att kroppen försökte säga mig något? Ta det lugnt, varva ner. Du MÅSTE vila. Det fanns inget annat val tillslut. Jag fick feber och var helt utslagen. Nu i efterhand ser jag att jag måste bli så mycket bättre på att ta hand om mig själv. Ingen annan kan tvinga mig att ta det lugnt eller göra saker åt mig. Jag måste helt enkelt fixa själv hur jag vill ha mitt liv. Jag vill inte stressa och må dåligt och vara irriterad och somna i soffan på kvällarna.  Jag måste planera, säga ifrån och känna efter vad jag faktiskt vill göra.

Det har ju hänt förut att jag har kört slut på mig själv men förhoppningsvis har jag lärt mig något den här gången. Jag ska vara snäll mot mig själv, ingen har så höga och hårda krav på mig som jag själv. Jag ska hitta bättre balans och tid för att göra det jag tycker är roligt också. Det är ju såklart det viktigaste av allt, att jag mår bra! Så nu ska jag lyssna på musik och ta på mig en tjock filt och ligga i soffan. Där ska jag planera för min framtid som mest ska vara fylld av saker jag vill göra och inte så många saker jag tycker att jag måste göra.