Att våga nå sina mål

I höstas gjorde jag något vågat. Det hör faktiskt till det topp-tio-mest vågade saker jag gjort! Jag skickade ett mejl till en person som jag har drömt om att jobba hos i över sex år, och jag är bara 23 år, så sex av de är ganska länge.

Den här personen har varit den jag har beskrivit när något frågat vad jag vill arbeta med. Det är hennes arbete som har satt ord på min drivkraft och mina mål. Hon är den mest framgångsrika på det hon gör i hela Sverige och hon är den absolut bästa man kan tänka sig att få lyssna på och lära sig av.

Det där mejlet som jag skickade hade mitt CV som en bifogad fil. Jag skickade det mest för att göra mig hörd och skapa en kontakt. Jag kunde aldrig drömma om att hon skulle anställa mig. Men så kom samtalet, om att jag verkade som en trevlig tjej, och hela min värld ställdes på ända. För helt plötsligt var min dröm så nära att jag kunde nudda den, kanske till och med fånga den, men också så ömtålig att minsta lilla felsteg skulle kunna krossa den för alltid.

Men allt gick väl, så väl att jag under ett par dagar gick runt och väntade att en meteorit skulle landa på mitt huvud. Det var så overkligt att det jag så länge drömt om var verklighet! Jag kunde inte förstå att jag försökt och lyckats. Att någon jag såg upp till kunde föredra mig tillbaka.

Allt har fått mig att känna att sant engagemang och verklig ambition lyser igenom. Att man inte behöver vara världens bästa eller duktigaste så länge man verkligen, verkligen vill och vågar visa det.

Så om du drömmer om något – FÖRSÖK! Det värsta som kan hända är att det inte går vägen och då står du kvar i samma ruta som du gjorde från början utan att ha förlorat något. Men om du lyckas kan du få allt du någonsin drömt om!