Attraherade. Ignorerade. Provocerade

Är smink snyggt? Är det snyggt att vara super-tränad eller tatuerad eller vaxad? Det finns de som säger absolut! och de som menar motsatsen. Sen finns det naturligtvis en massa synpunkter däremellan. Någonting vi här på Tjejkraft kommer överens om är i alla fall att man får se ut precis hur man vill. Oavsett om det innebär en massa smink eller inget alls. Vad tycker du?

Jag har tänkt mycket på kroppstuktning, särskilt på sommaren. Kroppstuktning, det sätt genom vilket vår kropp måste civiliseras. Kontrolleras. Normaliseras. Hur vi blir, eller bör bli, acceptabla som biologiska varelser. Vi bantar, tränar, frossar, sminkar, vaxar, rakar, plockar, smörjer och klär. Vi till och med skär, piercar och tatuerar. För att markera tillhörighet och otillhörighet, för att uppfylla olika kvoter av acceptans, för att bli attraherade eller ignorerade, för att provocera. Varje val vi gör, oavsett om det är intentionen eller inte, markerar en ståndpunkt. Vi markerar oss genom kroppstuktning, som människor, som typ av människa, som icke-människa. Det finns inga enkla svar om vad som är rätt kropptuktning, och vad som är fel. Oavsett vad vi väljer kommer vi alltid stöta någon. Alla val är provocerande eftersom det alltid kommer finnas de som väljer raka motsatsen.

PS. Om senaste nummret av Nöjesguiden finns kvar, den som handlar om kroppen, se till att plocka upp den för det finns många intressanta inlägg om kvinnor och kroppar där! DS.