Bloggtips!

Jag läser väldigt mycket bloggar och känner ofta ett behov av att tipsa andra om vilka fantastiska bloggar det finns där ute. Bloggvärlden har nämligen plats för betydligt fler människor än Blondinbella och Kissie. Här är två bloggar jag följer slaviskt.

Zettermark med Z skrivs av Sofia Zettermark som bor i Uppsala. Hon skriver om feminism, transfobi, universitetsfester och rosetter. Hon är engagerad i RFSL och analyserar samhällsfenomen ur feministiska ögon på ett väldigt intressant sätt. Hon har pluggat genusvetenskap och har skrivit en superintressant C-uppsats om unga tjejers bloggande. Den kan man läsa här.

Confessions of a lovely borderline skrivs av Lina som i december 2011 hoppade från femte våningen för att ta sitt liv. Men hon överlevde, blev förlamad och hamnade i rullstol.  Hon skriver idag om sin kamp mot demoner, drömmen om ett lyckligt liv och hoppet om att kanske kunna gå igen. Lina har bloggat sen år 2008, alltså i flera år innan självmordsförsöket, vilket jag inte tycker att man ska missa. Även då jag hittade hennes blogg alldeles nyligen (via Bloggkommentatorerna) och fastnade mycket på grund av hennes speciella livsöde vill jag inte att hennes självmordsförsök ska överskugga allt annat hon skrivit tidigare. Jag har börjat läsa mig bakåt i hennes arkiv och maj gad vad hon skriver bra! Så otroligt fängslande. Hon hanterar verkligen språket på ett alldeles fantastiskt sätt. Och jag tror att hon har så mycket att ge andra, bara genom att berätta om sin verklighet.