Böcker

Jag älskar böcker. Jag älskar att läsa dem. Jag älskar att titta på dem, lukta på dem och väga dem i handen. Jag älskar dem så mycket att jag brukade studera litteraturvetenskap på universitetet.Jag vet att det är många som vill göra det och flera av er hänger kanske till och med på denna bloggen.

Det är otroligt roligt och jag rekommenderar det starkt, trots att man blir fullkomligt förstörd. Och då menar jag rubbad, helt jävla verklighetsfrånvarande borta! Det året levde jag mer med karaktärerna i vår kurslitteratur än mina verkliga vänner och det blir så mycket värre av att man inte får välja böcker själv. Jag kom till skolan och tillsammans med femton andra människor satt vi och diskuterade dessa människors liv som om de vore verkliga. Vi pratade skit om Therese Raquin och Jane Eyre över en kopp kaffe i universitetskafeterian och föll hals över huvud i förälskelse med Heathcliff och valfri karaktär ur Stig Dagermans författarskap. Jag tycker att en människas favoritböcker säger mycket om henne och därför tar jag alltid chansen att kolla igenom folks bokhyllor när jag är där.

”Kalla mig ytlig, men dessa sakerna spelar roll!” för att citera manspojkarnas favoritförattare Nick Hornby. Jag gör listor över de tio bästa böckerna med frukt i titeln. De tio bästa böckerna som handlar om avundsjuka, eller om naturen eller om musik. Så vilken är din favoritbok? Vilken karaktär skulle du vilja vara? Vilken bok önskar du att du skrivit eller vilken bok tänker du skriva?

Om du tycker om att läsa så kom ihåg att uppskatta det nöjet. För goda läsare växer inte på träd, och spara dina favoritböcker. De säger mycket om dig, och när du i framtiden plockar upp dem efter en flytt eller en vårstädning kan det vara skönt att minnas vem du var när du läste dem, och vad de böcker du läser idag säger om dig.