Boktips!

Bokbanner

Vi lottade för ett tag sedan ut Lisa Bjärbos bok Det är så logiskt alla fattar utom du här på bloggen. Em vann utlottningen med sitt boktips Det fjärde offret av Erica Spindler. Men vi fick in jättemånga andra fina tips på böcker i ju med det. Det vore ju synd och skam om inte alla kunde få dra nytta av alla superbra tips, här kommer alla tävlingsbidrag;

Helena

Den bästa boken jag läst är ”Sluta kämpa – Börja leva” av Sanna Ehdin. Titeln säger väl ganska mycket, men det är den bästa bok jag läst för att med hjälp av den har jag hittat tillbaka till glädjen i livet från att ha sett allt mörkt och inte vilja leva. Skulle kunna säga att den här boken är ett verktyg för att förändra sitt liv till det bättre och jag är ett levande exempel på att det faktiskt fungerar.

a

Boken som har påverkat mig mest och som ännu ger mig kraft att ta mig igenom de mörkaste av stunden är ”Sagan om Ringen”-böckerna. I en värld långt ifrån storstadsstress, utseendefixering och prestationsångest känner jag mig trygg. I en magisk värld med varelser av alla storlekar och former känns det som om allting är möjligt. Även för mig. Man skulle kunna kalla det verklighetsflykt, men jag skulle snarare säga att jag tar en paus och ser andra världar.. Kanske rent av andra vägar.

Madelen

Den bästa boken, eller, böckerna, jag läst är Mia Törnbloms böcker.. ”Självkänsla nu”, ”Mera självkänsla”, ”En härlig bok” och ”Så dumt”. Den som inspirerade mig mest är nog faktiskt ”Så dumt” som är hennes självbiografi. Anledningen till att jag fastnat så för den är nog för att hon visar på att verkligen ingenting är omöjligt. Det går att resa sig upp. Det går att ta sig upp till ytan även om man ligger på botten. Det peppar mig och får mig att vilja kämpa på. Vilja visa världen att jag också kan! Ingenting är omöjligt. Allting går!

Fanny

Den bästa boken jag har läst är ”våtmarker” av Charlotte Roche. Anledningen: det är den enda bok jag läst som jag skulle kalla feministisk skönlitteratur. Ett underbart porträtt av en sexuellt utlevande, självsäker men ändå trasig flicka utan att vare sig bli moraliserande, enkelspårigt eller någon ”tycka synd om”-bok. Bara bra, helt enkelt.

Vicky

Bästa (och den bok som gav mig rysningar längs ryggraden) är Natsuo Kirinos; Grotesque. Den handlar om mord och två systrar. Den yngre systern är otroligt vacker och den andra är intelligent men har ett alldagligt utseende. de avskyr varandra och men den äldre systern bär på MONSTRUÖST hat, mot sig själv, mot sin syster och hennes skönhet, mot alla runt om kring sig.(mycket utspelar sig i flashbacks till highschool och den perioden) Detta inser hon inte förrens långt senare när hon är i 40 årsåldern och konsekvenserna av hennes handlade kommer i fatt henne. Otroligt välskriven, författarinnan är väldig intelligent och man märker det både på hur texten är skriven och på alla hennes karaktärer. Hemsk handling men man kan inte inte älska den!