Brev till alla tjejer: Föräldrar har inte alltid rätt!

Vi kanske inte tycker att våra föräldrar är de mest pålitliga människorna i världen när vi växer upp, men det vore en lögn att säga att vi inte sätter högt värde på vad de säger till oss – speciellt när det kommer till vad de säger till oss om oss. Jag har tänkt lite på vad jag skulle vilja hälsa till alla som lever med föräldrar som tycker det är lite för svårt med tonårsbarn:

1. Du är inte äcklig!
Föräldrar har ibland en tendens att ta något naturligt och göra det till något konstigt. Oavsett om det handlar om onani, en tröja som luktar lite för mycket svett eller en möglig tallrik på rummet. Helt ärligt kan föräldrar ta en ganska liten grej och få en att känna sig som om man är den fulaste och äckligaste människan i världen – men jag säger det igen: Du är inte äcklig! Tillåt aldrig dina föräldrar (eller någon annan) att känna att du förlorar ditt värde som människa bara för att du t.ex inte vet var du ska slänga dina tamponger eller hur man tvättar underkläder (det kanske låter lite överdrivet, men jag vet att jag inte är ensam om att ha föräldrar som flippar ut över saker och det finns ingenting mer sårande än att folk får en att känna sig äcklig. Asså shit, jag går apeshit bara jag tänker på vad mina och mina vänners föräldrar sa till oss när vi växte upp.) Samma sak gäller vårt utseende! Om dina föräldrar påpekar ditt utseende eller din vikt på ett sätt som får dig att må dåligt, våga tänka själv och säg till om någon sårar dig!

2. Du är inte ensam!
Bara för att man inte är populärast i skolan eller inte har någon pojk- eller flickvän betyder inte det att man förtjänar att få skit för det. Låt aldrig dina föräldrar (eller någon annan) ifrågasätta dina vänner eller få dig att känna dig ensam.
Så länge du har någon i din omgivning du känner dig trygg och trivs med att umgås med så räcker det, om du inte har det? Jo, då finns det massor med ställen som finns där för just dig – tjejzonens chatt till exempel 🙂

3. Man får ha känslor för fan!
Oavsett om man är upp över öronen förälskad, in i helvetes arg, har social ångest, är farligt spontan eller deprimerat apatisk så förtjänar ingen att växa upp i ett hem där man inte kan visa hur man känner. Det är superviktigt!