Brev till mig själv, från Ava

Här kommer en läsartext till temat ”Brev till mig själv”. Det är Ava som skrivit till sitt yngre jag och visst är hon modig som vågar dela sitt brev och peppa! 

Hej Ava!

Du, sluta med att sätta så höga krav på dej själv! Sluta med det! Du behöver inte vara bäst i allting! Ingen kan vara bäst på allting, men alla är bra på något. Istället för att försöka bli bäst i allt så kan du väl försöka hitta något som passar just dej?! Något som du tycker är roligt. För kom ihåg, det viktigaste är att du mår bra.

När du mår dåligt, skär dej inte. Försök hitta någon att prata med istället. Du kommer må mycket bättre om du pratar med någon om det som känns jobbigt!

Jag vet hur svårt det kan vara att inte skära sej. Men försök, du kommer klara det

Det gäller också maten. Om du äter ordentligt så kommer du må bättre. Så är det, och jag vet att du klarar att äta ordentligt om du vill det!

Så snälla, sluta banta och skära dej.

Vad är det för mening med att vara small och ”snygg” om du inte kan ha roligt med dina kompisar. För du vet väl att du inte kommer orka att vara med dina kompisar, hur mycket du än vill det, men det har du väl redan märkt… Det viktigaste är inte utsidan, även om det kan kännas så ibland. Det viktigaste är insidan på en person, på dej. Mår du bra på insidan så kommer du känna dej snyggare och då kommer du orka vara med dina kompisar och ha rolig med dom.

 

Bild

Vad känner du just nu? gör som Ava och skriv ett brev eller en text och maila till amanda.malmquist@tjejzonen.se. Tidigare texter på temat kan ni hitta här