Brev till mig själv, från Emmi

Emmi är ny bloggerska här på tjejkraft. Och vilket bättre sätt finns att presentera sig själv än genom ett brev?

Hej kära jag!

Det var ett tag sedan nu som vi sågs. Mycket har hänt och kanske undrar du vad. Det kan jag tyvärr inte berätta för dig- att resa i tiden har vi än så länge aldrig lyckats med vi människor. Däremot så ska jag ge dig några råd på vägen. (Det ska visst fungera så här via internet..!) Det är de råd som jag önskar att jag fått då det begav sig. Jag vet att du kommer att fnysa åt mig nu. Men ignorera inte det jag vill lära dig- det är ju trots allt dina egna råd- om än ditt framtids jag. Jag lovar jag ska hålla mig kort.

För det första- våga göra fel! Var inte rädd för vad andra ska tycka eller tro. I själva verket är de alldeles för upptagna med att själva alltid försöka göra rätt. Det finns ingen som gör allting perfekt alla gånger så snälla våga göra fel. Det betyder nämligen att du har chansen att faktiskt göra rätt. Man måste våga även om man är rädd för att göra bort sig. Det är nämligen oerhört världsligt och oerhört bra för självförtroendet att våga även om man är rädd förstår du.

För det andra- sluta jämför dig med alla andra. Den ända personen som du ska jämföra dig själv med är- ja- dig själv. Det är inte sunt att hålla på att tänka att det alltid finns någon annan där ute som kan göra det du gör fast mycket bättre. Nej- du gör det bäst själv på ditt egna unika sätt. Tro inte att det du gör inte är värt någonting bara för att alla inte säger det till dig. I slutändan är det vad du själv tänker om det du gör och dig själv som räknas mest. Så var snäll mot dig själv!

Vilket för oss vidare till punkt nummer tre. Sluta upp med att vara så hård mot dig själv. Nu på en gång! Det kommer bara att sluta med att du börjar bestraffa dig själv på de mest dumma vis. Det är helt onödigt kommer du att förstå så småningom- lika bra att du får veta det redan nu. Du kan inte påverka hur andra beter sig och det är inte ditt fel att du blir sviken av människor i din omgivning. Du behöver och ska inte bära den bördan- den är inte din att bära kära lilla jag. När du känner att det är tungt- våga söka hjälp för den finns där att få om du bara vågar visa dig svag.

Till slut vill jag bara säga att det kan hända att det här brevet aldrig når dig eller att det når dig mycket senare än vad jag tänkt. Men misströsta inte för vad som än händer så finns jag alltid här för dig! Och så vill jag passa på att tacka dig för att du står ut med tonårstiden- den har lärt mig himla massa ska du veta. Utan dig hade jag inte haft några särskilt bra råd att ge. Du är grym!

puss&kram/

Emmi

Är ni sugna på att läsa mer? HÄR kan ni hitta brev från redaktionen och läsare