Brev till mig själv, från Moa

Vi har ett nytt mini-tema här på bloggen som vi valt att kalla ”brev till mig själv”. För visst har man ibland önskat att man kunde prata med sitt yngre eller äldre själv? Så mycket man skulle vilja säga, så mycket man skulle vilja veta. 

Så om du har en stund över, varför inte göra som Moa och skriva ner en liten text till ditt yngre själv och skicka den till amanda.malmquist@tjejzonen.se så dyker den upp på bloggen!

Detta hade jag velat läsa för flera år sedan, när jag behövde det som mest.

Hej Moa!

Du är snart 18 år nu och en fantastisk person.

Jag vet hur jobbigt du har det just nu. Din pappa är cancersjuk, och han betyder så enormt mycket för dig. Du är rädd att han ska behöva lämna er när som helst. Så är även han. Kom ihåg att både du och han vill att du ska vara dig själv i det här. Lev livet som vanligt, våga vara glad, våga vara arg, våga vara ledsen. Var den du är, kväv inget av dig själv. Du har rätt att känna allt du känner. Du är älskad för att du är som du är. Fortsätt, som du redan gör, att ta vara på tiden ni har tillsammans. Lägg de små stunderna på minnet. Du kommer vara glad över dina minnen i framtiden.

Skolan. Livet är viktigt, men livet är inte bara skolan. Fortsätt att lära dig saker, men perfektion är inte detsamma som perfekt. Lägg märke till vad du tycker om att göra och lägg krutet där. Och om saker skiter sig ibland kommer det att ordna sig på något lagom konstigt men mycket bra sätt.

Den inre rösten. När något känns fel kan din kropp eller ditt huvud säga ifrån, för att skydda dig. Känns det fel så är det fel. En gång till, känns det fel så är det fel. Du behöver inte fråga andra om något är fel. Lyssna inte om någon annan försöker få dig att tro att du känner fel när det känns fel. Det du känner är din sanning, och din sanning har du rätt att följa. Låt aldrig någon få dig att tro något annat. Detta är det viktigaste du ska ta med dig, det enda jag verkligen vill att du kommer ihåg.

Håll ut nu, ha det bra när du kan, och lev vidare i vetskapen om att din framtid kommer att se hundra gånger ljusare ut. Du kommer att vara mycket starkare och ett lugn du inte kan föreställa dig kommer att sänka sig över dig. Det vet jag, jag som är du.

Kram till dig ifrån dig.

/Moa