Curriculum Vitae

Har ni någonsin skrivit ett personligt brev eller ett CV? Det kan vara skrämmande, det kan vara skitkul. För ett tag sedan skrev Emmi en text om att söka jobb och nu har Azade skrivit ner sina tankar kring hur det egentligen är att lista sina främsta egenskaper:

När jag för första gången i mitt liv skulle söka jobb och därmed skriva ett CV och personligt brev fick jag smått panik. Dels för att den mesta av min arbetslivsrelaterade erfarenhet bestod av att fika och dansa sena nätter på svettiga dansgolv, dels för att det innebar att jag nu skulle ge en främmande människa en lista på alla mina kvalifikationer och beskriva allt som var bra med mig själv. Jag fick som sagt panik. Hur sjutton skulle jag kunna skriva hur himla bra jag var utan att låta arrogant eller klyschig och hur sjutton skulle jag kunna komma på massa saker som var så himla bra med mig? Ingen hade förberett mig på att jag en dag i livet, istället för att granska, kritisera och döma mig själv, skulle behöva se och beskriva allt det positiva inom och med mig och använda mig själv som ett säljande argument.

Än idag kan jag tycka att det känns krystat att skriva personliga brev, och varje gång jag skriver att jag ”är väldigt självständig med lätt att lära samtidigt som jag finner samarbetet i en grupp väldigt givande” kräks jag lite i min egen mun. Men jag blir bättre och bättre för varje gång jag skriver ett CV och att komma på saker som är himla bra med mig själv blir enklare och enklare. Och dagar som jag tycker det är extra segt att lista mina kvalifikationer, då lägger jag ner och tittar på roliga CV som andra misslyckats med eller lyssnar på eminenta bruden Robyn. Där har vi en tjej som vet hur man listar sina topp-kvalifikationer. Respekt.