Dagens soundtrack

Har ni låtar som ni älskar, som är kopplad till en underbar känsla eller härliga minnen? Jag har själv det till låten ”Can´t hold us” (från albumet ”The Heist”), som jag egentligen inte tycker är speciellt bra (i varje fall inte längre), men som jag kan lyssna på om och om igen bara för att jag blir så glad av den!


I somras hade jag precis tagit examen och sökta desperat efter en anställning. Jag var nära på att ta en gratis praktik, men fick sedan komma till en lovande anställningsintervju där chansen till jobb var stor. Kruxet var att praktiken skulle börja om men vecka, och jag hade redan tackat ja. Jag visste varken ut eller in om hur jag skulle handla. Skulle jag köra på praktiken, jobba gratis i TIO veckor, eller tacka nej och hålla tummarna för att jag fick det andra jobbet? Ni kanske kan tänka er att jag hade en väldigt nervös känsla i kroppen hela tiden, samtidigt som jag fick väldigt dåligt samvete över att eventuellt vara tvungen ändra mig angående praktiken. Jag mådde helt enkelt inte så bra på grund av en allmänt kaosartad tillvaro.

I slutet av juni åkte jag ut till en väns landställe. Trots att jag varken gick i skolan eller jobbade, hade jag mycket för mig med att exempelvis söka jobb och arbeta extra med min hobby (min bakningshemsida). Även om jag såklart passade på att träffa mina kompisar, var det sällan jag var borta mer än kanske en halv dag i sträck, och kände mig sällan ”ledig” och avslappnad. Jag vågade heller inte boka upp mig på någon resa, just på grund utav risken att missa en jobbchans. Jag var hos min kompis i mindre än ett dygn, och vi gjorde inget speciellt, men ändå är det nog en av mina bästa dagar under föregående år. Vi badade, lagade mat, åt min hemmagjorda kladdkaka, gick en långpromenad och bara pratade, spelade spel och såg på en serie. Min oroskänsla lättade en aning, och jag kände mig gladare och mer avslappnad än på länge. Dagen efter skjutsade min vän hem mig i sin bil och vi drog upp musiken. Då spelades sommarplågan ”Can’t hold us” och vi började sjunga med för fulla muggar. Då kändes livet riktigt bra och roligt. Och den känslan får jag varje gång jag sätter igång låten.

)