Det är ALDRIG okej.

Du har rätt att bestämma över din kropp. En exklusiv rätt! Det är inget jag bara säger, det är precis så det är. Du ska aldrig acceptera att någon gör något med dig som du inte vill och det spelar ingen roll vad någon annan säger till dig, det är sanningen. Du får alltid säga nej och respekteras inte det är det den andra personen som gör fel.

En flicka försökte prata med sin rektor om en våldtäkt hon blivit utsatt för och fick svaret ”Vänj dig, killar är sådana”.

Jag vet helt säkert att killar som grupp absolut inte är sådana. Killar våldtar inte, killar taffsar inte, killar struntar inte i nej. Det finns vissa som gör det, men det är långt ifrån alla. Det är precis som att säga att tjejer ljuger, inte gillar sex och alltid kommer när de har sex. Man kan inte generalisera på det viset!

Så, om du har varit med om något som du inte kände var helt okej behöver du absolut inte tiga om det. Du har inte gjort något fel, det var den som inte respekterade ditt nej som gjorde fel. Du behöver inte acceptera att någon utnyttjar dig för att må bättre själva, ingen människa har den rätten oavsett vilket kön den har. Gå in på vår chatt och träna dig på att berätta, ta steget att våga prata om det. Du har inget att skämmas för!!