Det är jul snart!

Lagom till december starten har Linda skrivit ett inlägg om det viktigaste månaden har att erbjuda och vart man kan hitta ljusglimtar i vintermörkret. 

I min ålder ska man väl inte tänka på julafton förens första ljuset i adventsljusstaken har tänts, men jag hamnar faktiskt lite i chocktillstånd när jag inser att det bara är knappt en månad kvar. December är ju faktiskt en väldigt händelserik månad, man har många beslut att ta ställning till inför starten på den. Ska man investera i årets julkalender trots att man VET att man kommer att sova bort morgonvisningen och knega bort kvällsvisningen? Hur ser julklappsbudgeten ut detta år: blir det egengjort pyssel med stort sentimentalt värde eller nån dyrköpt high quality pryl som osar kapita?l Och när är det egentligen OK att dricka första julmusten? (Rätt svar är första december, men undertecknad fuskade och drack en flaska Nygårda på IKEA här om veckan. Oops!)

Jag hoppas att ni, oavsett om tankar på julen bringar er lycka eller ångest, kan hitta små ljusglimtar i de övriga decemberdagarna. Kanske är det bara det faktum att jullovet väntar runt hörnet och du kan begrava dig fullständigt i massor av spännande böcker ett tag framöver, eller kanske är det den där ivriga väntan på första snöfallet. Kanske är det den där varma filten och en kopp te som du kommer hem till efter en fruktansvärt lång och ruskig dag, eller kanske det kan vara att äta massor av vintersöta clementiner framför en bra film?

Denna december ser jag fram emot att julbaka och pyssla med Tjejkrafts redaktion, försöka starta upp en ny tradition med adventsfrukost varje söndag samt ha åtminstone ett ordentligt snöbollskrig (om snön nu ämnar falla någon gång).

Vad ser du fram emot?