Det här med kondomer:

Evie har skrivit en text om vad hon lärde sig i åttan, om hur teorin inte alltid stämmer överens med praktiken och hur medvetandekampanjer formar oss 🙂

Ett av mina starkaste minnen av sexualundervisningen i åttan var att vår lärare trädde en kondom på ett provrör och sa att den bästa tekniken var att köra in händerna inuti kondomen och dra ner den för då riskerar kondomen inte att fasta på skaftet, men att man inte kunde göra det om man hade långa naglar för då kan kondomen gå sönder. Vilket är en teknik jag aldrig kört, men alltid tänker på, ni vet, i stunden. Så jag alltid måste undertrycka ett skratt.

Helt fel tillfälle att skratta föresten, pro tip!

Det har däremot gått upp ett litet ljus för mig, popkulturssaturation har övertygat mig om att åtminstone en stor andel tjejer tycker det är pinsamt/jobbigt att fråga efter kondom. Jag har lite svårt att relatera till det här, det har alltid framstått som självklart för mig. Kanske det beror på den stora medvetande kampanj för HIV/Aids som pågick när jag var tonåring (en annan stor medvetandekampanj som pågick då rörde vad man inte får slänga i toaletten, vilket också påverkat mig starkt), plus att min älskade farbror dog i Aids när jag var barn. Det är inte så att jag går runt och är medvetet skräckslagen över att få Aids, inte alls. Inte ens kanske omedvetet skräckslagen, men på nått sätt tror jag att alla säkert-sex kampanjer fungerade på mig så till den milda grad att det aldrig ens slagit mig att tycka det är jobbigt att kräva kondom.

Vad tycker ni? Tycker ni att det är jobbigt?

tjejkraft8334243232434

 Bild