Det sociala experimentet

I somras bestämde sig de 24 åriga brudarna Elin och Sanna för att inte dricka alkohol på hela sommaren. Det blev som ett socialt experiment där de genom sin resa till olika festivaler och andra somriga festligheter inte drack en droppe alkohol. Och de bloggade, såklart. Hurra!

Så här skrev de i slutet av sommaren;

”En annan del av det sociala experimentet som ganska snabbt uppenbarade sig är hur socialt icke-accepterat det är att vara nykter. Det är liksom inte okej och det är framförallt inte förståeligt. Folk ansåg att det inte fanns någon rimlig anledning när det väl var konstaterat att vi varken var gravida eller käkade penicillin. Då det var självvalt hade man en ständig press på sig att överbevisa att man är rolig trots att man inte dricker. Annars finns det väl ingen vits med det. Då kan man ju lika gärna vara hemma. Känns det rimligt? Festandet blir väl vad man gör av det tillsammans och inte vad en person (nykter eller aspackad) gör själv? Det som även bör tilläggas är att vi är inte de som sitter och tittar på och väntar på att festen ska dra igång utan kickstartar den mer än gärna. Dock finns det ju dagar då man kanske är mindre energisk och mindre överlycklig. Dessa dagar tog det inte lång tid för vår omgivning att berätta för oss hur mycket roligare vi var ”när vi drack”.

Till vissa av dessa skulle man gärna ha sagt att de kanske inte borde dricka över huvud taget. Men nu var och är det så att vi gjorde detta projekt helt för vår egen skull och inte för att knäppa andra på näsan. Skulle det vara så att någon annan påverkas positivt av våra reflektioner är det enbart en bonus.”

Tjejerna bloggar inte längre, men den gamla bloggen finns kvar så ni kan läsa om deras helnyktra 90 dagar HÄR.