Detta är ditt liv

Moa har denna veckan skrivit en text om hur illa det kan vara när man försöker vara någon annans idé om perfekt. Kanske kompromissa lite förmycket med sina egna intressen. Detta är ditt liv, var stolt och uppskatta dig själv!

Rage against the machine är inte det bästa jag hört

Ibland är det lätt att glömma att ta vara på det man själv tycker om, det man själv vill göra.

Under grundskoletiden ville jag så gärna tycka om samma musik som alla andra, att jag till slut nästan inte visste vad jag faktiskt tyckte om. Någon gång tvingade jag mig att försöka tycka mer om Rage against the machine än vad jag faktiskt gjorde, bara för att någon kille sade att rockgruppen var det bästa som hade hänt sedan rostat bröd. Jag till och med köpte skivan.

Och min osäkerhet kunde lysa igenom. Och jag fick ofta följdfrågor. Hade jag hört den och den gruppen, hade jag hört den och den låten, vad tyckte jag, vad tyckte jag, vad tyckte jag. Vad tyckte jag? Jag tyckte som ni! Jag visste inte, visste inte, vad jag tyckte. Ibland fick jag skit för det. Jag fick höra att jag var osäker, svag. Men så svårt det var att ha en åsikt när man var rädd för att bli kickad ur gemenskapen.

Liknande grejer kunde hända när jag dejtade i yngre år, eller när jag började hänga med min första grabb. Jag försökte gilla bilar mer, jag dansade lite mer sällan. Jag köpte kläder jag trodde att han skulle uppskatta, istället för att fundera över vad jag tyckte jag skulle vara fin i.

Det är livsfarligt att ge upp sig själv för mycket, för ditt liv är du. Håll hårt i det du älskar, så kommer personer som är bra för dig att hitta dig till slut. Var rädd om vännerna, var rädd om dina intressen. Stanna kvar där du blommar.