Diva cup

Diva cup låter lite snidigare än vad det egentliga namnet gör: Menskopp.

Det finns många myter om denna lilla fiffiga uppfinning som man hör så lite om. Är det inte äckligt, funkar det verkligen och om den nu är så bra – varför pratar inte fler om den? Svaret på den sista frågan går att hitta i det som just gör den så jävla bra: du betalar 250-300 kr EN gång och kan använda den i 10 år! Att sälja menskoppar är alltså inget man blir rik på, jämfört med att sälja bindor och tamponger. Tänk att du betalar 40 kr för ett paket en gång i månaden. Det blir 480 kr per år, och 4800 på 10 år. DET är något man blir rik på.

Menskoppen är miljövänlig eftersom du bara rengör den och inte slänger något. Den är bra för kroppen eftersom den är gjord i silikon (tamponger får ex. innehålla mer blekmedel än vad toapapper får), den rymmer mer än en tampong, den går att bada med (inga fladdrande tampongsnören samtidigt som den täpper till och inte släpper in något smutsigt vatten), den är toppen att ha när man lever lite primitivt (är ute på landet eller i skogen) och man kan använda samma kopp oavsett hur mkt blödningar man har.

Är den äcklig? Inte äckligare än en tampong eller en binda. Mens luktar inget förens det kommer i kontakt med luft vilket gör att innehållet i koppen är helt luktfritt. En tampong är gjord av högabsorberande bomull som ökar bakterietillväxten medan en menskopp är gjord i silikon och inte absorberar någon vätska alls, utan samlar upp den. Det finns inga kända fall av tampongsjukan hos menskopp användare.

Är du intresserad av att skaffa en menskopp? Läs mer här!

menskoppen.se.jpg