Du, du som skadar dig. Du, du som mår dåligt- du är inte ensam. Du är också fantastisk!

Vi har fått in en läsartext av Elli som handlar om att det finns andra där ute när man känner sig ensam. För när det känns som att det är hemskt och inte blir bättre, och att det är ens eget fel när det är svartvitt, nedåtgående och svårt, då finns det fortfarande pepp att hitta!

Då man skadar sig själv, kan vara på många olika sätt. Skära, bita, kräkas, rispa, svälta och mycket mer. Gör det inte. Om du redan gör det, sluta. Nu.

Om du mår alldeles åt h*lvete, försök att fokusera på annat. Jag kan på riktigt rekommendera att äta bra, träna och sova sina timmar hjälper i alla fall mig. Ja jag vet det är inte lätt. Har själv varit där. Nu mår jag bra, och det är så tråkigt att ha ärren där. Ärr på insidan och på utsidan. Jag förstår dig. Det gör jag faktiskt. Jag menar inte att det ”bara är att sluta”. Vill bara säga att ärren på utsidan kommer att sitta där för alltid. Jag vill inte ha dom där längre. Hade jag kunnat hjälpa mig själv då jag var 15 år, så skulle jag bara säga att allt kommer att bli bra tillslut. Kämpa!

Sök hjälp om du mår dåligt. Ring en vän eller någon du litar på. Eller skriv ett brev till någon om du tycker att det känns jobbigt att prata om problemen. Tycker du verkligen att du är så dålig människa? Att du inte duger? Men det GÖR du! Du måste förstå det. Du är inte ensam, även om det kan kännas så ibland…