Du måste våga tro

Sanne heter en ny gästbloggerska här på Tjejkraft, och jag hoppas att ni finner hennes första inlägg om framtiden lika inspirerade som jag gör!

Är du verkligen säker på detta? Tänk på din familj, du kan inte vara egocentrisk utan måste tänka ett steg längre och att ni behöver en stabil grund att stå på! Jaha det betyder alltså att jag är egocentrisk bara för att jag har drömmar och mål med mitt liv?

Att drömma är otroligt lätt men sedan är det att göra det till en verklighet som oftast får människor att tänka om. Det är dem som tror det kan glida genom allt utan att kämpa som blir besvikna, vill man uppnå sina drömmar får man kämpa och inte ge upp när man faller. Det är bara att resa sig upp och göra ett nytt försök.

Jag brinner för att skriva, att med ord få uttrycka sig och forma det man vill ha sagt på ett fyndigt och vacker sätt. Jag drömmer om att kunna skriva sådant som andra vill läsa, att mitt namn ska kunna förknippas med texter som människor faktiskt uppskattar att läsa.

Anna Loverus som är frilansjournalist skriver i sin krönika Jag ska bli världens bästa journalist att hon möts av många negativa åsikter när hon berättar om hennes mål. Det är något jag känner igen själv, bara för att jag är ensamstående mamma måste jag då släppa allt och fokusera på att bli undersköterska, jobba i butik, hemtjänsten och listan kan bli lång på sådana saker som folk tycker man kan utbilda sig inom som är bätte än journalist.

Jag förstår inte varför man inte kan stötta folk i deras mål, varför måste de alltid finnas människor som måste säga sådana saker även fast de vet att man inte vill höra. Ibland kanske det bästa man kan göra är att vara tyst, just för någon annans skull.

Självklart är jag inte dum, jag vet om att det är en svår bransch att lyckas inom, finns många duktiga inom detta område. Jag vill inte se det som något negativt utan istället får det mig att bara vilja mer, lyckas dem kan även jag göra det.

Tror man inte på sig själv kommer det aldrig att funka men har man en stark tro och man kämpar för det man vill, då kommer det gå. Du kommer lyckas!