Du ska dö.

Ibland händer det något i världen som någon i vår redaktion tänker så mycket på att hon måste skriva något om det. Och det kan ju vara bra, eftersom man inte alltid hänger med själv! Här kommer lite tankar kring avrättningen som skedde i USA inatt.

Innan jag går och lägger mig kollar jag in de senaste statusarna på facebook i mobilen. En vän och tillika volontär på Tjejzonen skrev: Nu tänker jag gå och lägga mig. I USA väntar Troy Davis på sin avrättning. Måtte han leva när jag vaknar imorgon. Det högg till i hjärtat och jag kände mig otroligt liten som inte kunde göra något för att rädda personen som väntade på sin avrättning på andra sidan havet.

Kanske var han skyldig, kanske var han oskyldig. Jag undrar om det egentligen spelar någon roll? I grund och botten handlar det om ett modernt land 2011 har rätt att bestämma över liv och död. Du kan dö. Du får leva. När jag vaknade imorse kände jag mig otroligt ledsen. En person hade dött under natten på grund av ett organ påstår sig utöva rättvisa. Amnesty sa på nyhetsmorgon att man rentvått 130 personer som var dömda till döden från alla anklagelser sedan -73. 130 personer som annars skulle ha dött.

Ni förstår att jag är emot dödsstraff, men vad tycker och tänker ni?

 

PS. Om ni vill läsa mer kan ni klicka HÄR så kommer ni till Amnestys sida.