"Dyngkåt och hur helig som helst"

Så heter Mia Skäringers bok som är ett hopplock av hennes blogginlägg och krönikor. Jag tycker att den meningen är hur bra som helst. För dygnkåt är något som alla kan vara. Tjejer som killar, kvinnor som män, tanter som gubbar. Kåthet är inget att skämmas för eller något som är konstigt. Det ligger i vår natur att känna nyfikenhet för sex och att tycka om det.  Så här skriver Mia Skäringer i ett av sina blogginlägg:
”Kåthet är vackert. Kvinnor är vackra när de är kåta. Att vara verkligt kåt är inte att ligga och hålla in magen, kasta med håret, pluta med munnen och trycka ihop brösten. Att vara verkligt kåt är att ge sig hän. Släppa. Falla. Flyga. När ta emot och ge flyter ihop.”

Jag tycker att det är viktigt att inte bara män får lov att känna lust och kåthet. Det betyder dock inte att man ska göra något som man inte vill, eller att man är konstigt för att man inte är kåt. Det jag vill säga med detta inlägg är att det som tjej inte bara är okej att inte vilja, det är också helt okej att vilja, att vara kåt. Det är inget annorlunda alls. Se bara till att det är du och ingen annan som bestämmer över din kåthet!