Tjejkraft recenserar Egoboost

Igår köpte jag ett exemplar av Blondinbellas nya tidning Egoboost. Såhär beskriver Josefin Knave som är redaktionschef tidningen: ”Vi kombinerar självkänsla med utbildning och karriär. En helt perfekt blandning då man klarar av så mycket mer om man mår bra i sig själv. Vi kommer aldrig måla in oss i ett hörn och ge dig den exakta definitionen av vad karriär är. Istället kommer vi skriva om inspirerande kvinnor som visar att karriär kan vara allt från att bli mästerkock till att få det första fasta jobbet.”

Nu har jag läst ut det första numret och här kommer min recension:

PLUS!!
I inforutan där man vanligtvis frågar de som blir intervjuade vart de bor och hur många barn de har frågar Egoboost vilken utbildning personen har. BIG LIKE! Det både visar att man kan komma långt bara på vilja och vilken utbildning man kan välja för att gå samma väg som sin förebild.

Många unga, duktiga och inspirerande tjejer får utrymme i tidningen. I vanlig media blir de ofta utkonkurrerade av äldre män och får bara komma fram när tidningen har ett visst tema, som typ: unga duktiga tjejer i affärslivet.

Många bra reportage som vänder sig till unga: allt från spartips och hur man utformar sitt CV till jämförelser mellan olika universitet och utbildningar.

Modereportaget med Michaela Forni var inte söderretuscherat och varför skulle det vara det egentligen? Hon är ju snygg som hon är!

Hannas krönika om den indirekta hetsen som bloggarna bidrar till. Det är en av anledningarna till att vi startade tjejkraft.se faktiskt, så det var kul att hon tog upp ämnet.

Supernice recept på chêvrefylld fläskfilé som jag ska laga ikväll. Nomnom!

MINUS…
Priset. 55 spänn kan vara lite saftigt om man är ung och lever på studiestöd eller CSN lån.

Annonserna. Det var ganska många och ibland fattade jag inte om det var ett reportage eller reklam.

Typsnittet. Jag kanske börjar bli gammal, men på vissa ställen såg jag inte vad det stod.

Att Stockholm inte fick vara med när de största lärosätenas juristutbildningar jämfördes. 😛

Kommer jag att köpa tidningen igen: Jag kommer inte att prenumerera på den, men Egoboost kommer absolut att konkurrera med Elle om vem som får följa med mig hem från Pressbyrån när jag har långtråkigt.
Vad jag kände när jag läste tidningen: Jag blev inspirerad, glad och vid ett tillfälle blev jag så glad att jag blev lite fuktig i ögonvrån. (Det var när VD:n för Rapunzel fo Sweden berättade om bemötandet hon fick på banken när hon behövde finansiering och om hur hon lyckades i alla fall)
Uppfyller tidningen sin beskrivning: Ja, det tycker jag faktiskt! Nu gäller det bara för redaktionen att bevisa att de kan lyckas med det om igen.
Blev jag Egoboostad: Tack vare de inspirerande intervjuerna som alltid kompletterades med personens egna egoboost-tips kände jag mig glad och motiverad. Kul med en tidning som fokuserar helt på unga tjejer och allt de kan må bra av att läsa!