Emmy Moréns dubbla liv

Bokbanner

Boktips! Vår underbara bloggerska Linda har läst boken Emmy Moréns dubbla liv och kan berätta om en historia fylld av olycklig kärlek, utmaningar och drömmar! 

Kan man brevväxla med sitt äldre jag? I Barbara Voors berättelse följer vi en korrespondens mellan två kvinnor med samma namn.

16-åriga Emmy Morén är allmänt missnöjd med tillvaron, som huvudsakligen består av en kvävd mamma som lämnat efter sig en semiapatisk familj som äter färdigrätter på plasttallrikar, en underbar killkompis som också (ovetandes) är föremål för Emmys kärlek och ett obefintligt socialt liv i hennes skola. I sin fantasi regisserar Emmy sin omgivning och drömmer om att bli dramatiker.

Snart 30-åriga Emmy Morén är en skådespelerska vars tillvaro vänds upp och ner när jobbet tvingar henne att agera mot en gammal förälskelse, hon som redan är lyckligt gift och är mor till en vacker liten son. Alla minnen från barn- och ungdomsåren är borta sedan en tragisk bilolycka flera år tidigare, men ändå – eller kanske just därför – uppskattar hon att maila med unga Emmy.

Den här historian är betydligt seriösare än vad den låter när man läser baksidan av boken. Jag var inställd på att det här var någon feel good-bok med tråkigt språk och ytliga personbeskrivningar. Så fel jag hade!

Redan några sidor in i boken insåg jag att den största styrkan ”Emmy Moréns dubbla liv” har är det fantastiska språket, det är ett språk som gör det lätt att förlåta alla andra brister boken eventuellt kan visa upp. Barbara Voors har verkligen lyckats med en nyanserad, fängslande text som gör att en bok som enbart

uttrycker sig endas genom en dialog blir intressant att läsa. Det finns en ärlighet som gör boken verklighetstrogen och fascinerande.

Det är en kort liten pocket på 140 sidor, men den är underbar. Vill du också läsa den kan du delta i Tjejkrafts tävling där vi lottar ut boken. Allt du behöver göra att maila ditt namn och din adress till amanda.malmquist@tjejzonen.se. Märk mailet med titeln ”Emmu Moréns dubbla liv”. 🙂