En dålig dag

Är du trött på förkylningen? Det brutna benet? Att vara insnöad? Är du trött på att ha ont i magen eller kanske på en depressiv orkeslöshet? Fukta icke – jag har de absolut bästa tipsen:

Jag har alltid haft en passiv personlighet som passar förkylningar. Det finns ingen bättre dag i mitt liv än en dag då jag får ligga ner i min säng från soluppgång till natt. Det kanske låter ohälsosamt? Nej nej, jag har lyckats hitta en bra harmoni med social stimulans, jobb och utflykter för att rättfärdiga min kärleksaffär med min kudde. Vad kan man då göra om man inte mår bra (eller bara känner för en dag inne) och vanligtvis är rastlös eller lätt får kli i benen?

1. Ha filmmaraton. Några dagar när jag är sjuk eller trött på allt och alla brukar jag göra en big deal av att jag har en ledig kväll i sällskap med mig själv och ha filmmaraton. Tre filmer på raken – varför inte Sagan om ringen triologin? Tillbaka till framtiden eller Indiana Jones? Tillsammans med lite läsk och popcorn så blir kvällen mycket mer än en vanlig kväll framför TVn och en hyrfilm.
2. Skriva brev. Jag och min bästa vän har en helig tradition av brevskrivande då vi skriver långa mail om allt som händer och som vi tänker på. Ibland har vi till och med skickat långa brev med posten.
3. Spotifya ny musik. Jag är lite dålig på att Spotifya, jag brukar hitta en lista med ”årets bästa skivor” så lyssnar jag igenom de tills jag hittar något jag gillar. Kräver tid och koncentration. Perfekt för ledig slappe-dag.
4. Läsa serier. Min nya favoritsysselsättning! Oavsett om det är digitalt eller på gammal hederligt papper så är det något som man verkligen kan drunkna i när man väl har tid till det. POOF och tre nummer har slukats.

Jag tror generellt sett inte att det är några problem med att hitta på saker att göra när man är ledig, men för mig har detta sättet att planera eller ”göra en eftermiddag” av något alldagligt varit ett sätt att inte bara hantera tristress, utan också ångest. Om jag känner att dagen är för lång och jag inte vill bli lämnad ensam med mig själv då planerar jag upp något som går att göra och håller mig upptagen på ett billigt och enkelt sätt. Det funkar jättebra för mig, så lycka till!