En drös med film att se fram emot 2013, del 1

Det är säkert många av er som har kollat in den sista filmen med favorit vampyrerna Bella och Edward. Kanske var en av dina absoluta höjdpunkter i år 2012? Eller kanske väntar du som jag på Hobbit: En oväntad resa som snart kommer på bio. Jag blir helt vimsig av lycka när jag tänker på det! Äntligen säger jag bara!

Men det kan vara kul att ha lite koll på vad man kan vänta sig nästa år också redan nu! Jag är alltid väldigt nyfiken på vad som komma skall på biofronten så jag har kollat in en del. Man ska absolut fånga dagen/carpe diem men det skadar inte att ha lite kul att se fram emot också!
Efter en överblick har jag en känsla av att 2013 kommer att bli ett alldeles fantastiskt filmår.

Vad sägs till exempel om nyversion av Trollkarlen från Oz i regi av Spider Man- Sam Raimi med idel snygga och begåvade deltagare så som Mila Kunis, James Franco, Michelle Williams för att nämna några. Om inte det får igång er så vad sägs om filmatisering av kultboken Den Store Gatsby i regi av den fantastiske Baz Luhrmann som tidigare gett oss underbara Romeo & Julia och Moulin Rouge. Dessutom har han gjort en av mina absoluta favoritfilmer Strictly Ballroom. (Gillar du dans, musik och Luhrmanns skruvade stil med mycket färg och dramatik så måste du bara se den! För att inte tala om Romeo & Julia. OMG vad jag var kär i Leonardo Dicaprio efter den filmen. Och Claire Danes- hon är klockren som alltid.)

Ok tillbaka nu till 2013 års största hopp på bio än så länge. I Den Store Gatsby spelas Gatsby av just DiCaprio och ja han kommer att göra det alldeles galant. I kvinnlig huvudroll kommer vi se den nya Hollywood älsklingen Carri Mulligan. Oscarvittring?!
På tal om Oscars så talas det redan om huruvida Ben Affleck kan ta hem ännu en för regi i och med hans nya film Argo. En politiskt thriller baserad på verkliga händelser som jag tror mycket på. (Observera att baserad på inte betyder att allt har hänt…)
Ben Affleck spelar även huvudrollen. Han har efter några år med riktiga bottennapp kommit att bli bättre på det där med att välja filmer att arbeta med.

Självklart så fortsätter trenden med uppföljare även nästa år. Några att se fram emot är Star Trek Into Darkness, Iron Man 3 och andra delen av Hungerspelen trilogin Fatta Eld.
Hugh Jackman återkommer i Wolverine och likaså Thor kommer igen i Thor: The Dark World. Om inte den actionmassiven vore nog så kommer även ännu en filmatisering utav mannen av stål som vi aldrig tycks tröttna på- Man of Steel. Härliga Amy Adams spelar Lois Lane! Vi fortsätter att älska våra hjältar även nästa år alltså.