En drös med film att se fram emot 2013, del 2 av 2

Emmi har kommit med en massa filmtips inför detta året och året som kommer. Vilken film ser ni fram emot? Finns det kanske någon av dessa som ni redan sett? Första delen av texten kan ni hitta HÄR. och kolla gärna in fler filmtips HÄR:  

Jag nämnde tidigare Romeo & Julia av Baz Luhrmann. 2013 kommer en version till med ingen mindre än vår egen Stellan Skarsgård i en av rollerna och min nya favorit Damien Lewis (Homeland) i en huvudroll. Julia spelas av True Grit darlingen Hailee Stainfield och som Romeo ser vi snyggingen Douglas Booth som säkerligen kommer göra ett rätt bra jobb med att krossa ett par, tre hjärtan. (Kanske kan han ta Edward Cullens plats.??!) Lovande film i vilket fall! Mer romantik ser vi redan i början av året i och med premiären av det storslagna dramat Anna Karenina. Keira Knightly får för tredje gången spela tuff damsell i distress i en film byggd på bok i regi av Joe Wright. (Tidigare är Stolhet & Fördom och Försoning– Underbara filmer båda två!) Snyftningar kan med säkerhet garanteras. Dessa kan även garanteras i senaste versionen av Les Misérables som kommer till Sverige i januari. Mycket möjligt även hulkningar. Här sjunger en ensemble av stora namn fram historien. Bara en sån sak som att få höra Hugh Jackman sjunga! Även denna film tippas att ligga bra till när det gäller att kamma hem en eller flera Oscars.

Hollywood älskar det tragiska och storslagna och jag tackar och tar emot.
Att basera filmer på böcker är som ni märker även det en trend som håller i.
På tal om det så får ni inte missa den svenska filmen med Oscarambitioner 2013, Mig äger ingen med Michael Persbrandt i huvudrollen. (Såklart…) Om jag får gissa så kommer även filmatiseringen av The Perks of Being a Wallflower till Sverige 2013. Då får vi alla se Hermione, nej jag menar Emma Watson, igen. Troligen kommer även filmen Epic som är den nya av teamet bakom bland andra Ice Age. Kul!

Till slut måste jag ju även nämna den andra Hobbit filmen som kommer om ungefär ett år, Hobbit: Smaugs ödemark.

Ok det var en hel radda med filmer att se fram emot och då har jag inte ens tagit med film från våra grannländer och alla andra länder utöver USA. Håller ni ögonen öppna så kommer säkert en del tips om dessa filmer så småningom!

Kanske kan något ur denna uppsjö av film trösta alla Twilight fans så ni slipper gråta hela 2013 över att Bella och Edward biter varandra för sista gången (?!) i år. (Jag vet att det är trist!)

Magin i biomörkret år 2013 känns säkrad. Tack för det!

Kram på er! /Emmi

Kolla in trailers här nedan 🙂
Oz: The Great and Powerful Trailer
Den store Gatsby Trailer
Epic Trailer
Anna Karenina Trailer
The Perks of Being a Wallflower Trailer
Man of Steel Trailer
Iron Man 3 Trailer
Les Misérables Trailer
Argo Trailer