En fin stund

Alla sätt är bra utom de dåliga! Idag har vi förmånen att dela med oss av vår läsare Saras sätt att få en lugn stund. Du får också dela med dig av hur du får lugn, om du vill!

Nu måste jag få berätta om vad jag har gjort idag. Det var så mysigt och roligt att det fortfarande ligger som ett skratt i magen på mig! Och snälla, bli inte fördomsfulla när jag skriver det här: Jag har varit på gudstjänst!

Jag minns så många härliga stunder från när jag var liten. Tillfällen då familjen eller dagiset samlades i ring på golvet och läste sagor och sjöng sånger. Fröken läste ur boken och sedan filosoferade hon lite kring texten. Jag sög i mig bilderna och ljuden. Det var så mysigt! Precis så var det nu också. Där satt jag, på en träbänk i ett stort, ljust rum, och kände mig mysig och omhändertagen. En tjej i min egen ålder pratade om hur svårt det är när man vill ha både i-phones, karriär, modekläder och ett innehållsrikt liv, men allt bara blir en stor tung börda. Om hur man behöver kämpa lite för att skapa luft och andrum, tid för andlighet och eftertanke. Sen sjöng hon en vacker sång om fattigdom och frihet.

Jag tände ett ljus för mina vänner i Tanzania och önskade i tysthet att de fick behålla sin glädje och sundhet men få förbättrade livsvillkor. Sen sa prästen att vi alla skulle be gemensamt för våra vänner i Tanzania. Gissa om jag blev snopen, det hade jag ju redan gjort!

Jag vet inte hur många gånger under den timmen som jag tänkte på alla tjejer som lever med tunga bördor och känner att de är ensamma med alla beslut. Jag skulle så gärna vilja att ni, en dag när vi behöver höra andra röster än de elaka i ert huvud, går till den vackraste kyrkan ni kan hitta och ägnar en timme åt att lyssna. Ta in miljön, ljuset, sången, bönerna och alla klokheter (för dumheterna slår man dövörat till) som kyrkan förmedlar. Det här var bättre än de flesta yoga-retreats och dyra mindfulness-kurser. Det här var äkta!