En hink med krabbor

Har ni någon gång känt att ni blivit låga av något någon annan sagt eller gjort? Linda har skivit en text full med pepp om vad man kan vara uppmärksam på och tänka när det händer att någon beter sig som en krabba i en hink. 

Fråga – Vet du varför man inte behöver sätta lock på en hink med nyfångade krabbor?

Svar – För att de andra krabborna ändå drar ner den som försöker ta sig ut.

Tyvärr är det många som har människor i sin omgivning som vill dra ner en. Folk gillar inte att vara ensamma på botten, så när det går bra för någon annan försöker de drar ner den till samma nivå. Det är trist. Och enda sättet att egentligen slippa ifrån detta är ju att antingen inte umgås med människor som vill dra ner dig eller att helt enkelt kämpa emot.

Låt aldrig någon säga till dig att du inte klarar av någonting eller att dina drömmar inte är värda något. Och sänk aldrig dig själv för att du vill passa in med någon som har det ”sämre” än vad du har det, t ex om dina kompisar skolkar i skolan, fall då inte för grupptrycket och prestera sämre för att passa in. Få aldrig skuldkänslor för att det går bra för dig och må aldrig dåligt för att du känner dig stolt över dig själv. Dölj aldrig dina framgångar. Och framförallt: dra aldrig ner en annan krabba som försöker ta sig ut ur hinken, hjälp den istället.

Bild