En kanna vatten

Hur hanterar man sorg? Linda har skrivit en text om vänskap, bortgång och hur det kan kännas att gå igenom en kris

Jag befinner mig tydligen i en kris just nu. Jag vet bara att sedan min vän gick bort så känns allt, verkligen allt, tungt. Det låter vettigt att jag befinner mig i en kris men det är väldigt nytt för mig. Jag fick förklarat för mig att när man är i en kris så är det som att man har en kanna som är till kanten fylld med vatten. En endaste liten droppe till kan få vattnet att välla över kanterna, och då är det inte just den droppen som väller över utan en massa andra skvättar som legat där före.

Med andra ord blir minsta lilla sak förstorat till tusen, eller så känns det i alla fall. Och när det redan ligger en massa saker i kannan och vilar, så blir de helt enkelt för mycket och en reaktion är oundviklig. Men jag fick också förklarat för mig att en kris gör en starkare, för det är under kriser som människor omutvärderar sina liv och lär sig någonting om sig själva. Och jag fick förklarat för mig att man faktiskt kommer ur krisen, att det kommer att bli bättre.

Så jag hoppas att ni som också har till kanten fyllda kannor, att ni vet att era reaktioner är helt normala och att ni kommer att ta er ur detta och att ni då kommer att vara starkare än vad ni var förut. Tills den dagen kommer: låt det välla. Då blir ju kannan i alla fall tommare.

Bild