En läsares tankar kring ångest

Ångest… Det är den där känslan vi kan få ibland. Vissa får det utan anledning, vissa får det på grund av mat eller för att de inte toppade det senaste matte provet. Nu hade jag inte tänkt att jag skulle lista hundra orsaker till varför ångest uppkommer utan jag hade tänkt dela med mig av ett tips för hur man kan lindra ångest.

Mitt tips är värme och vila. Det här har jag fått lära mig under min tid på den ätstörningsklinik som jag går på just nu. Värme och vila är ett sätt som gör att kroppen själv, på ett naturligt sätt kan lindra ångesten. Jag är ordinerad 30 minuters vila efter varje måltid. När jag är på kliniken så vilar jag i ett värmerum där det är cirka 30 grader varmt eller under en speciell värmefilt. – Men hemma, där går det minst lika bra med favoritfilten tillsammans med ett bra tv-program eller lite tid framför datorn.

Om en varm och go filt inte är tillräckligt, vilket jag själv ibland kan känna, så är en vetekudde alldeles perfekt att komplettera med (eller varför inte bara köra med vetekudden?). Det är bara att värma kudden, lägga den på magen och sedan lägga filten över. – Det blir riktigt varmt och det hjälper dig att slappna av.

Sen jag började med värme och vila så har jag kunnat dra ned på mängden medicin som jag innan åt för att hålla ångesten i schack. Nu behöver jag endast ett piller lite då och då. Jag tyckte att det var värt att testa denna metod, speciellt nu när jag ser att den hjälper!

Varför inte testa du med!

Hälsningar från Camilla