En liten pälsboll av terapi

Vad får er att må bra?

Efter att min vän gick bort var jag, förstås, förtvivlad. Mer än förtvivlad. Det kändes tomt inombords. Jag behövde någonting att fokusera på, någonting som distraherade mig från det totala vakuum som fyllde min hela existens.

Så jag började leta efter en hund. Ja, tanken var att adoptera en hund först, men nu råkade det bli så att jag blev med helghund istället.

Och den här lilla pälsbollen har varit underbar terapi för mig. När han är hemma hos oss finns inga ångestkänslor, finns ingen risk att jag sitter inne o ugglar, finns ingen risk att jag sover bort hela dagarna. Sorgen finns, och kommer alltid att finnas, kvar. Men när jag har vovven här blir tillvaron så mycket lättare att uthärda.

Ett tips till er (som inte är allergiker eller på annat sätt begränsade) är att vara hund- eller kattvakt. Eller kaninvakt, eller vad som helst. Det är bara att annonsera på blocket, på anslagstavlorna utanför mataffärerna eller fråga runt. Det är många som gärna vill ha hjälp med promenader eller passning. Kanske hittar du också en liten pälsboll av terapi.