En liten text om en familj

Nej, säger jag. Jag har inte tråkigt. Nej. Jag vill inte träffa kompisar idag vi har slut på choklad jag vill kolla filmer, nej inte den amen dufåralltidbestämmajaggårinpåmittrumnu! Dörren slås igen alldeles för hårt.

Jag har inte tid just nu. Nej, jag vill inte åka med er till IKEA kan jag inte bara få SVTplaya ifred? Jag måste dessutom gå nu. NU! Vaddå sent? Sju är inte sent nej jag har inga hemligheter nej jag kommer inte bli överfallen nej jag ska inte göra något särskilt amen då stannar jag hemma då!! Åhhhhh!

Ja, jag har ringt mamma och sagt att jag kommer i morgon och nej, hon kommer inte tro att det är du som tvingat mig att stanna här över helgen. Nej, jag har inte glömt något. Vänta jag har inte min mp3 stanna bilen jag skyndar mig du kan lämna motorn igång ser du min mobilladdare någonstans? Kan jag få fickpengar? Nej den är ju urladdad säger jag, du får ringa på mammas hemtelefon. Amen bah skärp dig du måste ringa henne annars får du inte tag på mig. Ja hon har flyttat igen.

Jag ska bara gå ut en stund. Ja. Ja. Träffa en kompis. Fika. Hemma hos honom. Nej, du behöver inte undervisa mig om preventivmedel jag vet vad du ska säga vi ska bara käka och kanske titta på film släpp mig jag kan ju inte sitta här och uggla nej jag kommer inte knarka eller bli gravid eller politiskt radikaliserad.

Varför ska jag laga mat när du kan det bättre än jag? OK, då får jag bestämma vad. Potatis. Nej, jag blir inte trött på det. Det finns många kreativa saker man kan göra med potatis. Koka den till exempel. Ut ur köket jag har kontroll över detta. Den ska vara svart.